Elegoo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Tech startup

Elegoo is een tech startup die bekend staat om het maken van 3D Printers en microcontrollers. Bekende producten van Elegoo zijn de Elegoo Uno en de Elegoo Mars. Het bedrijf heeft een stevige positie in de Chinese markt, en probeert nu haar plaats te veroveren in Europa. De firma staat vooral bekend om het leveren van praktische, functionele producten tegen een voordelige prijs. Zo zijn ze kwalitatief vaak gelijk aan dat van de concurrentie, maar is het soms wel twee tot drie keer zo goedkoop. Op dit moment verkoopt het bedrijf haar producten via diverse distribiteurs over de hele wereld. Deze kun je vinden op de website. Verder zijn de producten ook vaak te vinden op Amazon.

Silicon Valley

Het hoofdkantoor ligt gevestigd in de havens van Shenzhen, een enorme stad in het oosten van China. De stad telt een kleine 13 miljoen inwoners en is één van de snelst groeiende steden ter wereld. De stad grenst aan Hong Kong en is verbonden aan de oceaan via de Shenzhen Bay. Dat laatste is dan ook aantrekkelijk voor tech fabrikanten omdat zij gemakkelijk hun producten kunnen verschepen over de hele wereld. Shenzhen wordt daarom ook wel het Chinese Silicon Valley genoemd. Telecom provider Huawei is er een voorbeeld van. Maar wist je bijvoorbeeld dat WeChat, ook wel het Chinese WhatsApp, ook uit Shenzhen komt? De stad heeft een veelbelovende toekomst, en dat komt vooral door bedrijven zoals Elegoo.

Shenzhen
Shenzhen

Elegoo

Het bedrijf is in 2016 opgericht door Chris Hong, toegewijd om de makers van deze wereld te voorzien van praktische kits en elektronische hulpmiddelen. Chris Hong richtte het bedrijf op voor de studenten, enthousiastelingen en geeks van onze tijd. Ele, wat staat voor electronics en Goo, wat staat voor Googel (een immens groot getal) werd samengevoegd tot Elegoo. Vier jaar later is het een snel groeiend bedrijf geworden met honderden tutorials en een groot scala aan producten.

Arduino Uno

De fabrkant focust zich onder andere op het ontwikkelen van microcontrollers, met als voorbeeld de Arduino Uno R3. Hierop heeft de fabrikant het alternatief: de Elegoo Uno R3 voor ontwikkeld. De Elegoo Uno is een exacte kopie van de Arduino Uno R3. 

ATMega328

De boards bevatten namelijk precies dezelfde componenten, waaronder de ATMega328 Chip. De ATMega328 is een belangrijke microchip in de wereld van microcontrollers en wordt voornamelijk gebruikt in Arduino’s. De ATMega328 Chip is het hart van de Arduino Uno. Het bevatten van de ATMega328 zorgt ervoor dat de Elegoo Uno compatible is met de Arduino IDE omgeving.

ATMega328 Chip
ATMega328 Chip

Elegoo Uno

Arduino is een open source project, waarbij de blauwdrukken van elk board wordt vrijgegeven zodat andere deze kunnen verbeteren. Om deze reden is het mogelijk voor andere bedrijven om de ontwerpen te kopiëren en te verkopen. Omdat bedrijven in China dit veel goedkoper kunnen faciliteren dan Arduino zelf, zijn de alternatieven voor klanten vaak interessant. De Elegoo Uno R3 is één van die geliefde alternatieven.

Elegoo Uno met Oplader
Elegoo Uno R3

Elegoo Starter Kit

Naast losse microcontrollers zoals de Uno en Mega, fabriceren ze ook starter kits. Zo heeft het bedrijf per controller board een aantal varianten:

De kits bestaan uit een microcontroller (bijvoorbeeld de Uno), componenten (zoals draad, weerstanden, buttons etc.), sensoren en een handleiding. Deze handleiding is online te vinden op de website van het bedrijf.

Elegoo Robot Kit

Naast starter kits, maken ze ook robot kits. Dit zijn speciale sets met onderdelen zodat jij je eigen robot in elkaar kunt bouwen. De sets beschikken net zoals de starter kits over een microcontroller, componenten en sensoren. De starter kits bevatten daarnaast over 200+ componenten die netjes zijn verpakt in een compact doosje. Bij de robot kit wordt ook, net als bij de starter kits, een handleiding meegeleverd zodat je direct aan de slag kunt.

3D Printers

Naast het ontwikkelen van microcontrollers zoals de Uno, focust het bedrijf zich voornamelijk op het ontwikkelen van haar eigen 3D printers. De fabrikant weet zich op dit vlak vooral te onderscheiden op prijs en design. De 3D printers worden op dit moment gericht op het lage en medium segment, met prijzen die varieren tussen de €200 en €500.

Elegoo Mars

Het bekendste model 3D printer is de Mars. Dit is tevens de goedkoopste variant van een viervoudige productlijn 3D printers. De Elegoo Mars is in 2021 te verkrijgen voor €200. De overige 3D printers zijn:

Elegoo 3D printer
Elegoo Mars

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Huidige stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste!

Aangezien je dit een nuttig artikel vond...

Deel het op social media!

We vinden het jammer dat je dit artikel niet nuttig vond.

Help ons met het verbeteren van onze post.

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

Reacties