Wat kun je met een Arduino Uno? Arduino Uno 2021

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Arduino biedt een gratis platform voor mensen om elektronicaprojecten te ontwikkelen. Dit open source platform omvat zowel software als hardware. De software, ook wel de Integrated Development Environment (IDE) genoemd, draait op de computer en wordt gebruikt bij het schrijven en uploaden van computercodes naar de microcontroller. De hardware, een microcontroller, wordt ook wel een Programmable Circuit Board (PCB) genoemd.

In tegenstelling tot eerdere PCB’s, heeft de Arduino geen aparte hardware nodig om nieuwe code op het bord te laden. Met Arduino kun je gewoon een USB-kabel gebruiken. Het is ook gemakkelijker te programmeren omdat het een vereenvoudigde C++ versie gebruikt. Bovendien verminderd de Arduino de functies van de microcontroller tot een gemakkelijk en toegankelijk pakket.

Oftewel: Arduino is er voor iedereen die wilt beginnen met programmeren en elektronica.

Wat is de Arduino Uno

Het Uno-model is de meest populaire versie van de Arduino-printplaat. In zekere zin is dit te wijten aan het feit dat het een van de eerste geproduceerde programmeerbare borden is. Het was al populair en breed geaccepteerd voordat er andere ontwerpen werden gemaakt.

De Arduino Uno is anno 2021 een geweldige keuze voor beginners. Het heeft alles wat nodig is om te beginnen. Het heeft 6 analoge ingangen, een power jack, 14 digitale input-output pinnen, een resetknop, een USB-aansluiting, enzovoort. De Uno heeft alles in huis om de microcontroller te ondersteunen. Voed hem eenvoudig met een batterij of een AC-naar-DC-adapter of sluit hem via een USB-kabel aan op een computersysteem om aan de slag te gaan.

Wat kun je met de Arduino Uno?

De Uno-software en -hardware zijn ontworpen voor hobbyisten, nieuwelingen, ontwerpers, hackers, kunstenaars en iedereen die geïnteresseerd is in het maken van interactieve omgevingen of objecten. Het kan communiceren met motoren, knoppen, camera’s, LED’s, GPS-apparaten, smartphones en tv’s, luidsprekers, enzovoort. Deze flexibiliteit naast het goedkope karakter van de hardwarekaarten, gratis Arduino-software en het gemak om zowel de hardware als de software te leren, heeft geresulteerd in een grote gebruikersgemeenschap. Deze gebruikers hebben in de loop der jaren instructies vrijgegeven en code bijgedragen voor een groot aantal op Arduino gebaseerde projecten.

De Arduino Uno kan fungeren als de spil van vrijwel elk elektronicaproject. Voor alles, van een handschoen die met dobbelstenen gooit tot waarzeggerijmachines. De Uno is een geweldig apparaat om aan elektronica te sleutelen.

Sensoren

Met behulp van elementaire code kan de Uno communiceren met een gevarieerd scala aan sensoren en deze bedienen. Sensoren omvatten dingen die temperatuur, druk, radioactiviteit, nabijheid, vochtigheid, licht, versnelling, enzovoort kunnen meten.

Shields

Arduino shields zijn vooraf ontworpen printplaten. Ze passen bovenop de Arduino en bieden extra mogelijkheden. Ze omvatten verbinding met internet, bediening van het LCD-scherm, motorbesturing, draadloze communicatie, enzovoort.

Conclusie

De Arduino Uno heeft het gemakkelijk gemaakt om toegang te krijgen tot hardware projecten met complexe programmeerbare elektronica. Het heeft de wereld van micro elektronica compleet op zijn kop gezet. Wat in het verleden onmogelijk leek zonder uitgebreide kennis, lijkt nu voor iedereen haalbaar. Elke creatieveling kan zich nu concentreren op het realiseren van zijn ideeën. Dankzij deze ultieme knutseltool die een uitgebreide reeks goedkope microcontrollers beschikbaar heeft en een grote gemeenschap van leergierige gebruikers eromheen.

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Huidige stemmen: 1

Nog geen stemmen, wees de eerste!

Aangezien je dit een nuttig artikel vond...

Deel het op social media!

We vinden het jammer dat je dit artikel niet nuttig vond.

Help ons met het verbeteren van onze post.

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

Reacties