Over ons

Clank is in Oktober 2020 opgericht met als doel om digitale innovatie toegankelijk te maken voor iedereen. Wij geloven dat er een nieuwsgierige uitvinder zit ons allemaal.

Daarom is het platform de ideale plek om te leren over onderwerpen zoals elektriciteit, Arduino’s en programmeren. Naast de mogelijkheid om te kunnen leren laten we je ook inspireren met diverse doe-het-zelf projecten.

Uiteindelijk zijn wij er voor je om jouw eigen ideeën tot werkelijkheid te toveren. Of je nu een windgenerator, een automatische Arduino farm of een Python applicatie wilt bouwen, Clank is er om de uitvinders en ontdekkers te ondersteunen, inspireren en te voorzien van de juiste spullen.

Uiteindelijk richt ons aanbod zich vooral op de jonge ontdekkers en uitvinders. Wij proberen deze groep in staat te stellen om te kunnen leren over technologische toepassingen. Wij stellen eventueel educatieve pakketten samen voor lesmateriaal of workshops.
Natuurlijk kunnen ook hobbyisten en professionele gebruikers bij ons terecht.

Waar wij in geloven

Om iets te maken moeten koppen bij elkaar worden gestoken. De mens is immers niet in zijn eentje op de maan geland en Rome is ook niet door één man gebouwd. Wij geloven dat het in staat stellen van anderen essentieel is voor een betere toekomst. Het doorspelen van kennis en kunde om tot nieuwe ideeën te komen is iets wat wij erg belangrijk vinden. Om vervolgens deze ideeën te verwerkelijken en samen op een leuke manier mooie toepassingen te creëren is de reden waarom Clank bestaat.