Dit is waarom Play-to-Earn gaming zo populair is

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Play-to-Earn gaming is een nieuw concept in de game industrie. Het zorgt ervoor dat je, door middel van cryptocurrencies, geld kunt verdienen door spelletjes te spelen. Ja, écht waar! Anno 2021 is het mogelijk om geld te verdienen door tijd te vertoeven in de virtuele wereld. Een beetje zoals in de film: ‘Ready Player One’ (een echte aanrader by the way, als je die nog niet gezien hebt!).

Play-to-Earn gaming

Play-to-Earn gaming, zoals het concept heet, is een explosieve trend in de gaming industrie. Spelers kunnen door middel van het verbinden van hun ‘wallet’ (een bankrekening voor cryptocurrencies) cryptomunten verdienen en uitgeven. Wanneer de wallet is ingesteld, worden spelers tijdens het spelen beloond in cryptomunten. Voorbeelden van games die dit doen zijn Axie Infinity, Snook, en Binamon.

Axie Infinity

Axie Infinity is misschien wel het beste voorbeeld. Axie Infinity is een online Player-vs-Player game die wordt ontwikkeld door Sky Mavis, Vietnam. De game wordt massaal gespeeld in de Filipijnen, en lijkt langzaam maar zeker zijn doorbraak te maken naar Zuid-Amerika, en dan met name Argentinië en Brazilië.

Tijdens de game is het de bedoeling om het op te nemen tegen andere spelers. De game wordt gespeeld met pets, ‘Axies’ genaamd, en aanvalskaarten. Deze pets kun je kopen op de marketplace, of zelf maken. Beide manieren kosten cryptomunten. Met sterke pets en aanvalskaarten verdien je cryptomunten, en kan je je arsenaal weer aansterken. De game heeft zelfs zijn volledig eigen rankingssysteem. Hoe hoger je rank, hoe hoger de beloning.

De game beschikt over 2 digitale munten: Axie Infinity Shards (AXS) en Smoot Love Potions (SLP). Deze zijn gewoon te verkrijgen via grote exchanges zoals Binance. 1 AXS is op 23 Augustus 2021 zelfs al meer dan 60 Euro waard, waar deze op 1 Juli slechts €4 waard was. Dit trekt dan ook veel aandacht van crypto investeerders, die op hun beurt weer veel geld steken in deze opkomende games. Dit geld kan op zijn beurt dan weer worden gebruikt voor de development van play-to-earn games.

Is play-to-earn de toekomst?

Of play-to-earn de toekomst is, weet niemand zeker. Er moet niet worden vergeten dat spelers op dit moment basis kennis nodig hebben over het opzetten van een wallet en het kopen van cryptocurrencies. Als cryptocurrencies in de loop van de jaren meer mainstream worden, en de technologie meer plug-and-play wordt geïmplementeerd, is de kans groot dat play-to-earn ook toegankelijk wordt voor het grote publiek. Op dit moment is play-to-earn al met vele spellen toegankelijk voor early-adopters, mensen die nieuwsgierig zijn, en niet bang zijn om uit te vinden hoe zoiets werkt.

Als je het aan mij vraagt, is het een kwestie van tijd voordat games zoals Rocket League, Fortnite, en Fifa deze zelfde manier van gamen implementeren. Het is een interessante trend, en zeker eentje om in de gaten te houden!

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Huidige stemmen: 5

Nog geen stemmen, wees de eerste!

Aangezien je dit een nuttig artikel vond...

Deel het op social media!

We vinden het jammer dat je dit artikel niet nuttig vond.

Help ons met het verbeteren van onze post.

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

Reacties