Facebook zet de volgende stap richting Virtual Reality (VR)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Het afgelopen decennia hebben we verschillende ontwikkelingen gezien op het gebied van digitale innovatie. Van Blockchain tot Artificial Intelligence. Ook de termen VR en AR zijn vaker om je oren geslingerd dan af en toe gewenst. Zet Facebook in 2021 dan ook écht een hele grote stap richting deze VR belofte?

Virtual Reality

Facebook en Sony zijn twee tech giganten die met miljarden slingeren rondom het perfectioneren van Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) technologieën. Tot nu toe was VR alleen beschikbaar voor de een kleine doelgroep die welwillend was om meerdere honderden euro’s aan een Oculus Rift uit te geven, om deze vervolgens thuis op feestjes aan vrienden en familie te laten zien.

De pandemie heeft hier verandering in gebracht. Doordat mensen steeds meer digitaal gaan leven en werken, wordt er ook steeds meer VR hardware verkocht. De sales van deze dergelijke hardware is als een raket gegaan, met de Oculus Quest 2 van Facebook als leidend product.

Vergaderen in VR

Voor zij die denken dat Zoom niet goed genoeg was, houd je vast. Het volgende plan van Facebook is het introduceren van virtuele vergaderingen. Het bedrijf onthulde Horizon Workrooms. Een app die je gratis kan downloaden met je Oculus Quest 2. Met deze app wordt het mogelijk om door middel van avatars te kunnen vergaderen met je collega’s of klasgenoten. De app is al te downloaden en is nog in Beta versie.

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Huidige stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste!

Aangezien je dit een nuttig artikel vond...

Deel het op social media!

We vinden het jammer dat je dit artikel niet nuttig vond.

Help ons met het verbeteren van onze post.

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

Reacties