Philips Hue lampen dansen op muziek dankzij Spotify

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

De nieuwste innovatie op het gebied van Internet of Things (IoT): Muzieklampjes! De Hue lampen van Philips krijgen vanaf woensdag een aantal nieuwe functionaliteiten. Zo worden ze nu feller op basis van het ritme van de muziek, of veranderen ze van kleur op basis van het muziekgenre en de bijpassende sfeer. De lampen worden gemaakt door Signify: een spin-off van Philips die zich richt op de lampendivisie.

Voor de functionaliteit heeft de gebruiker één of meerdere Hue lamp nodig, een Hue bridge, en een Spotify abonnement. De Hue bridge is een Hub waaraan de lampen draadloos worden verbonden, waarna ze via Bluetooth kunnen worden bediend. De Hue bridge is te koop op Amazon. Hetzelfde geldt voor de Hue lampen van Philips, die ook op Amazon te vinden zijn.

De functionaliteit is te vinden in het dashboard van de Hue app. Let op, de functionaliteit is nog in een vroege stage en zal vanaf volgende maand een vaste plek in de app krijgen.

Oké… Maar hoe werkt het? Zitten de medewerkers van Philips en Spotify nu voor elk nummer de kleuren in te stellen? Zeker niet! Een algoritme analyseert het tempo, genre en de sfeer van elk nummer en baseert hier de felheid en kleuren van de lampen op. Ook volume wordt meegenomen in de effecten.

Al met al een leuke ontwikkeling op gebied van het IoT. Maar hoe werkt dit nou echt? Hoe communiceren al die apparaten met elkaar? Dit gebeurd door kleine zogeheten microcontrollers. Dit zijn kleine computertjes die verstopt zitten in elk apparaat. Vaak communiceren deze via het Internet door middel van een WiFi Module. Een andere keer gebruiken ze Bluetooth. Wil je meer weten over dit soort toepassingen? Lees dan het volgende artikel over Arduino.

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Huidige stemmen: 1

Nog geen stemmen, wees de eerste!

Aangezien je dit een nuttig artikel vond...

Deel het op social media!

We vinden het jammer dat je dit artikel niet nuttig vond.

Help ons met het verbeteren van onze post.

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

Reacties