Starlink bereikt 100.000 klanten – Is satellietinternet de nieuwe standaard?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Starlink, een bedrijf opgericht door Elon Musk, is de afgelopen 6 jaar flink bezig geweest met het ontwikkelen van een online infrastructuur in de ruimte. Samen met SpaceX, een andere onderneming van Elon, schiet het bedrijf honderden satellieten in een baan om de aarde. In de zomer van 2021 staat het aantal al op 1600 satellieten, en in de toekomst zullen daar nog duizenden kleinere satellieten aan worden toegevoegd.

Nu heeft het bedrijf de barrière van 100.000 klanten gebroken. Zo meldt de oprichter van het bedrijf op twitter. Starlink satellietinternet in nu al beschikbaar in 14 landen, waaronder Nederland sinds Mei 2021.

Mensen die gebruik willen maken van Starlink moeten geduldig zijn. Door het geringe aanbod dat Starlink op dit moment kan leveren, is er een wachtlijst. Inschrijven voor Starlink kan simpel via de homepagina van het bedrijf. Deze wachtlijst zal op korte termijn verkort moeten worden. Dat Starlink flink aan de weg aan het timmeren is blijkt: ‘We hopen binnenkort de hele aarde te bedienen met Starlink’.

Huidig satelliet internet bestond al, maar was vaak niet beschikbaar voor de gewone consument of simpelweg niet snel genoeg. Met Starlink belooft Elon, snel, betrouwbaar internet die de huidige infrastrucuur zal omverblazen. Een ander voordeel van satelliet internet is dat het overal ter wereld beschikbaar is, zelfs in de meest onbewoonde gebieden.

Starlink kost op dit moment wel meer dan een normaal internetpakketje van KPN. Gebruikers betalen $99 per maand. Daarnaast moeten zij een eenmalig bedrag van $499 betalen voor een startpakket, met daarin onder andere de router & antenne.

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Huidige stemmen: 1

Nog geen stemmen, wees de eerste!

Aangezien je dit een nuttig artikel vond...

Deel het op social media!

We vinden het jammer dat je dit artikel niet nuttig vond.

Help ons met het verbeteren van onze post.

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

Reacties